Job van Stoffelen
Job van Stoffelen

Job van Stoffelen is kinderwerker in de Hervormde Gemeente van Pernis. Elke zondag in de morgendienst verzorgt Job samen met de zondagsschoolleiding een praatje met de kinderen.

Veelal zullen deze praatjes gaan over wat er straks in de nevendienst zal gaan gebeuren. Job weet heel veel over de Bijbel en over alles wat er in de kerk gebeurd. Daar zal hij dan de kinderen ook graag over vertellen.

In zijn hutkoffer heeft Job een heleboel verrassende voorwerpen die hij zal gebruiken in zijn praatjes. Wil je weten wat Job allemaal bij zich heeft, kom dan eens langs! Elke zondagmorgen is er een dienst die om 9.30 uur begint. Daar ben je van harte welkom!

Job houdt ook erg van zingen en na het praatje zullen we daarom meestal een kinderlied zingen dat bij het praatje past. Daarna zal de dominee met en voor de kinderen bidden.

De praatjes die Job houdt komen ook elke keer op deze site, dus ben je benieuwd naar wat Job allemaal verteld of wil je nog eens een praatje nalezen kijk dan op de 'praatjes'-pagina.

Wie is Ruby?

Ruby Rubengera is het Rwandese vriendinnetje van Job. Eens in de zoveel tijd komt Ruby iets over Rwanda, het land waar zij vandaan komt, vertellen.

 

In Rwanda staat een weeshuis dat geleid wordt door diaconessen. Diaconessen zijn niet getrouwd, hebben geen eigen kinderen en wijden hun leven aan God en wat zij voor Hem kunnen doen. In Rwanda zorgen zij voor de mensen in hun omgeving, dat zij over de Here God horen, dat ze een beroep leren, dat de kinderen naar school kunnen, dat er water is, dat kinderen die geen ouders hebben opgevangen kunnen worden in het weesdorp, dat ouders die niet genoeg geld hebben om voor hun kinderen te zorgen ondersteuning krijgen en nog veel meer nuttig werk. De diaconessen leven hun motto: Ontvangen en doorgeven met hart en handen op deze manier uit.

 

Ruby woont in een Afrikaanse hut in de kerk. Die hut is nog een beetje koud, want er zitten geen muren in. Pernis voor Afrika houdt verschillende acties waarbij tieners, jongeren en kinderen meehelpen om geld bij elkaar te krijgen voor het weesdorp. Voor elke geldbedrag dat opgehaald wordt, wordt er een stuk muur ingevlochten. Als de 20.000 euro bereikt is is de muur vol en zit Ruby uit de wind. Helpen jullie allemaal mee om dat bedrag te bij elkaar te krijgen?

 

Wil je weten wat Ruby allemaal al verteld heeft in de kerk? Dan kun je dat nalezen op de praatjespagina. Wil je meer weten over de diaconessen in Rwanda of in Nederland kijk dan hun sites.

 

Pernis voor Afrika is een onderdeel van de hervormde jeugddiaconie. Middels verschillende acties proberen zij een bedrag van 20.000 euro bij elkaar te krijgen om in het weesdorp een aantal praktijklokalen te laten bouwen waar jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen. Vanuit verschillende kerken in Pernis wordt dit initiatief financieel en praktisch ondersteund.