Job van Stoffelen
zondag 1 mei 2011

Verschijning van Jezus, ook aan Tomas

Ongelovige Thomas

Hallo allemaal, Kaal he? Hier in de kerk zonder het mooie levensweg spel. Ik vind het jammer dat het afgelopen is, spelletjes zijn zo leuk. Spelletjes dat heeft ook een beetje met het verhaaltje van vandaag te maken. Luister maar. Bas staat aan Martijn te vertellen dat hij het nieuwe spel voor op de DS heeft gekregen, dat gave spel, weet je wel, waar iedereen het over heeft. Het is een heel leuk spel, maar ook heel moeilijk. Bas is al bij level 2. Martijn staat Bas aan te kijken en gelooft het eigenlijk niet. Ja, ja zegt Martijn, ik geloof het pas als ik het zie.

En zo is het ook met Tomas. De discipelen hebben gehoord dat Jezus is opgestaan, dat hebben wij vorige week mogen vieren, met Pasen. Hebben ze hem al gezien? Is het echt wel waar? Maar dan hebben verschillende discipelen Jezus  inderdaad echt gezien. Echt waar, vertellen ze aan de anderen, hij was het echt en hij wenste ons Vrede en dat we niet bang moeten zijn. Hij was het echt! Maar Tomas, hij gelooft het niet. Ik geloof het pas als ik Jezus zie en mijn handen op zijn wonden kan leggen, zegt hij.

Weten jullie voor Tomas komt dat moment ook. Jullie zullen dat horen tijdens de nevendienst. Maar denk nu eens aan onszelf. Hebben wij Jezus wel eens gezien. Misschien op een plaatje in de kinderbijbel. Maar in het echt? Wij hebben Jezus nooit wonderen zien doen, of mooie verhalen horen vertelen. We heben het gelezen in de Bijbel. En daar staat ook dat Jezus heeft gezegd dat je Gelukkig mag zijn als je in Hem geloofd, zonder dat je Hem ooit hebt gezien. En ooit in Gods huis mogen we Jezus ontmoeten. En dat is een hele moeilijke klus, want net als in het verhaaltje van Bas en Martijn willen we graag eerst zien en dan geloven. Maar geloven hoeven we dat niet alleen te doen, we mogen altijd bidden en God vragen of hij ons wilt helpen om te geloven dat Jezus ook voor ons is opgestaan.

Ik wil nu aan de dominee vragen of hij met ons wilt bidden voor we naar de nevendienst gaan en daarna zingen we ELB 435, 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven.

’k Heb Jezus nodig, heel mijn leven

1. ’k Heb Jezus nodig, heel mijn leven.
    ’k Heb Jezus nodig, dag aan dag,
    in m’n handel, in m’n wandel,
    in m’n slapen en ontwaken,
    ’k heb Hem nodig, dag aan dag.

2. ’Wil Jezus volgen, heel mijn leven,
    ’Wil Jezus volgen, dag aan dag,
    in m’n handel, in m’n wandel,
    in m’n slapen en ontwaken,
    ’k heb Hem nodig, dag aan dag.
 

(PS)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties