Job van Stoffelen
zondag 8 mei 2011

Verschijning aan het meer van Tiberias

Goedemorgen jongens en meisjes, fijn dat jullie er vandaag, op moederdag, ook zijn! Misschien kunnen jullie straks in de nevendienst vertellen wat je je moeder gegeven hebt voor moederdag, of misschien hebben jullie wel een lekker ontbijtje voor haar gemaakt! 

Maar wij gaan het nu hebben over vissen. Wie heeft er wel eens gevist? En wat heb je daar allemaal voor nodig? Juist, een hengel of een net, aas om de vissen te lokken en een emmer...

Weten jullie trouwens wie een hele goede visser is? Dat is Jezus. Want op een keer gaan de vrienden van Jezus 's nachts vissen. Nou het lukt helemaal niet. En dan, het is dan al ochtend, krijgen ze een tip van een Man die op het strand staat. Wat die tip is horen jullie straks in de nevendienst. En nu vangen ze wel heel veel vissen. Dat was dus een hele goede tip van die Man.

En die Man is Jezus! De vrienden van Jezus zijn wel visser van beroep, maar zo zie je maar dat zij zelfs wat vissen betreft nog veel van Hem kunnen leren. Ook wij kunnen veel van de Here Jezus leren. Als wij Zijn goede raad opvolgen kunnen wij leven zoals God dat graag wil.

En Jezus heeft niet alleen verstand van vissen vangen, maar ook van mensen vangen. Mensen vangen? Dat klinkt wel een beetje raar, hè? Maar daar wordt mee bedoeld: mensen vertellen over Jezus de opgestane Heer en zijn macht. En dat grote mensen en kinderen in Hem gaan geloven en bij Hem gaan horen!

Dat mogen de vrienden van Jezus van nu af aan gaan doen: geen vissen meer vangen maar mensen vangen. Wij mogen ook helpen om kinderen en grote mensen te vangen, dus te vertellen over Jezus. Want er zijn nog een heleboel mensen die niet van de Here Jezus hebben gehoord of niet in Hem willen geloven. God wordt er heel blij van als wij iemand anders over de Here Jezus willen vertellen. Dat is best wel moeilijk, maar we mogen altijd aan God vragen of Hij ons wil helpen.

Dan willen we nu aan de dominee vragen of hij met ons wil bidden en dan zingen we daarna uit de Evangelische Liedbundel: lied 454: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht.

Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht.

Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht.
Dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht.
En Hij wenst, dat ieder tot zijn ere schijnt.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

Jezus zegt, dat Hij ieders kaarsje ziet.
Of het helder licht geeft, of ook bijna niet.
Hij ziet uit de hemel, of wij lichtjes zijn.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

Jezus zegt ons ook, dat 't zo donker is,
overal op aarde zonde en droevenis.
Laat ons dan in 't duister held're lichtjes zijn.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

(JV) 

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties