Job van Stoffelen
zondag 15 mei 2011

De duif brengt nieuw leven

Goedemorgen meisjes en jongens, Hoewel het bij ons in Nederland best een keer mag gaan regenen is het in het verhaal van vandaag maar een natte boel. Het regent al zo'n lange tijd. Het verhaal gaat over, Noach. Natuurlijk. Noach die een ark heeft gebouwd en met zijn familie en met de dieren daar in is gegaan nadat God hem heeft gezegd dat hij dat moest gaan doen, omdat het verschrikkelijk zou gaan regenen.

Nou, en daar zitten ze dan. Wat Noach en zijn familie precies gedacht moet hebben, dat weten we niet. Zouden jullie het leuk vinden op zo'n grote boot? Een poosje wel, maar als ik voor mezelf spreek zou ik het wel een beetje zat worden denk ik.

Water alleen maar water, zover je kunt kijken. Gelukkig is het regenen gestopt. En dan gaat Noach een beetje op onderzoek uit. Kijken of er ergens misschien al en beetje land is, of het water misschien al een beetje is gezakt. Welk dier ging eerst op zoek? Een raaf. Die bleef weg. Dan laat Noach een duif los. De duif kan minder ver en minder lang vliegen dan de raaf en als de duif moe is komt ze terug naar de ark en weet Noach, er is nog geen land. Dan laat hij na een paar dagen de duif opnieuw los. Weet iemand wat er dan gebeurd? Ja, de duif komt wel terug, met een takje in zijn snavel. Met dat takje brengt de duif Noach een teken, dat de aarde opdroogt

Zoals de duif rondvliegt en overal kan zijn, zo is Gods Geest ook overal bij ons. En daar gaat het vandaag over. Over de duif met het takje tussen zijn snavel. Waarmee er een nieuw leven begint voor Noach. Zo geeft de Geest van God ons ook een nieuw leven. Gods Geest brengt ons hoop, vertrouwen en geloof op een nieuw begin in ons leven.

Ik wil vragen aan de dominee of hij met ons wilt bidden en daarna zingen we een lied over de duif, zoals vermeld op de liturgie/zondagsbrief.

Zie de duif, hij koert heel blij;
Komt heel rustig dichterbij.
Teken van vred’en van de Heilge Geest.
Daarom zegt God: wees niet bevreesd.
Houd van Mij het allermeest

(PS)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties