Job van Stoffelen
zondag 20 maart 2011

In de put

Goedemorgen, jongens en meisjes. Ik ben blij dat jullie er vandaag weer zijn. Vandaag gaan we verder met ons Paasproject: het spel "Levensweg", waar we vorige week mee begonnen zijn. Weten jullie nog wel? We gaan met de pion langs de vakjes en volgen zo de levensweg van de Here Jezus. 

We staan nu op vakje nummer 8 en dat was het vakje dubbele bodem en dat ging over het Avondmaal. We gaan nu vier vakken verder met de pion. Wie wil de pion op de pijl zetten die wijst naar vak nummer 12? Goedzo, dankjewel.

Op dit vakje staat een plaatje van... Jezus is met zijn discipelen in de tuin van Getsemane. De discipelen zijn gaan zitten en in slaap gevallen. Op de pijl staat: In de put. Zit Jezus dan in een put, net als Jozef vroeger? Nee, Jezus zit niet echt in een put, maar dat noem je zo als iemand heel erg verdrietig is. En Jezus is echt heel verdrietig, heel alleen en ook heel bang. Waarom? Hij ziet heel erg tegen alles op wat komen gaat. Hij weet dat Hij heel veel pijn gaat krijgen en moet gaan sterven. Daarom wil Hij praten met Zijn Vader en dat doet Hij door te bidden. Jezus vraagt eerst of God ervoor wil zorgen dat er geen nare dingen met Hem gaan gebeuren. Maar Jezus weet ook dat het moet gaan zoals God het wil. Daarom vraagt Hij kracht en moed om te doen wat moet gebeuren.

Dan stuurt God een engel naar Jezus zodat Hij zich niet meer zo alleen voelt en om ervoor te zorgen dat Hij zich rustiger voelt. Jezus vertrouwt Zich toe aan Zijn Vader en dat betekent dat Hij zal doen wat moet gebeuren. Met de Heer is geen put te diep. Er zal altijd licht en uitzicht zijn.

Soms zitten wij ook wel eens in de put en voelen wij ons verdrietig, bang of boos of alleen, bijvoorbeeld als we ruzie hebben met onze beste vriend of vriendin of ziek zijn, als we misschien wel eens gepest worden of uitgescholden. Dan mogen wij dat, net als Jezus, altijd aan God vertellen. Het is niet altijd zo dat bijvoorbeeld die ruzie, het ziek zijn, dat pesten of schelden gelijk stopt. Dat blijft naar en verdrietig. Maar bij God zijn we wel veilig en dan hoeven we ons niet meer zo alleen te voelen. Want God zal ons nooit in de steek laten. God wil ons, net als Jezus, kracht en moed geven en troosten. En… we mogen natuurlijk ook altijd voor andere kinderen en grote mensen bidden die in de put zitten.

Dan wil ik nu aan de dominee vragen of hij met ons wil bidden en dan gaan we daarna het Levensweglied zingen.

Levensweglied

     Refrein:
     Zijn levensweg was ongewoon,
     eerst was Hij de held van morgen.
     Maar toen droeg Hij een doornenkroon,
     later door een steen verborgen.
     De dood kon Hem niet aan,
     onze Heer is opgestaan.

1.  Bij het laatste avondmaal
     Was er brood en wijn als teken.
     Jezus zei neem dit allemaal
     tot mijn koninkrijk aan zal breken,
     tot mijn koninkrijk aan zal breken.

2.  Driemaal kraaide er een haan,
     Petrus wilde zich verschuilen.
     Hij had Jezus pijn gedaan
     en moest bittere tranen huilen,
     en moest bittere tranen huilen.

3.  Jezus riep: 'Het is volbracht'
     toen Hij aan het kruis geslagen
     aan de mensen heeft gedacht
     en hun zonden daar gedragen,
     en hun zonden daar gedragen.

4.  De steen is weg, Hij staat op,
     alle schuld is nu vergeven.
     De engelen zeggen: 'Ja, het klopt'
     Hij is de winnaar van het leven,
     Hij is de winnaar van het leven.

(JV)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties