Job van Stoffelen
zondag 19 juni 2011

Eén grote familie

Goedemorgen allemaal! Wat fijn dat jullie er zijn. En wat leuk dat we nu een echte kinderdienst hebben!

Maar nu wil ik jullie eens iets vragen: Wie doet er wel eens iets samen met andere kinderen? Je kunt bijvoorbeeld samen met andere kinderen spelen. Soms moet je ook wel eens met andere kinderen samenwerken. Bijvoorbeeld op school, als je een opdracht met een groepje moet doen. Of in een voetbalteam, dan moet je ook heel goed samenwerken, anders krijg je de bal niet in het doel van de tegenstander!

Soms vorm je ook wel eens een clubje met een paar vriendjes of vriendinnetjes. Dan spreek je met elkaar van alles af. Bijvoorbeeld: "Ik vraag aan mijn moeder wat te drinken om mee te nemen." Dan vraag ik wat lekkers, een paar zakjes chips of zo. "En zal ik dan een groot kleed aan m'n moeder vragen? Dan kunnen we dat gebruiken om op te zitten." En dan ga je met elkaar een plekje zoeken, bijvoorbeeld bij een speeltuintje in het dorp, of misschien maken jullie ergens een hut. Dan ga je die met je clubje gezellig maken en daar ga je de chips en de pakjes sap met elkaar delen en lekker opeten en drinken.

Samen dingen doen kan heel leuk zijn, maar het kan ook heel lastig zijn! Want soms wil de één iets wat de ander niet wil. En ieder heeft weer een ander idee zodat je heel veel ideeën krijgt en dan kan er ook wel eens ruzie van komen. Je moet dan goed met elkaar erover praten en goed naar elkaar luisteren om er één idee of oplossing van te maken.

Weten jullie trouwens wie er ook veel samen deden en alles deelden met elkaar? Dat waren de eerste christenen. Maar wat zijn dat nou eigenlijk, christenen. Wie weet dat? Dat zijn mensen die in de Here Jezus geloven en die graag willen doen wat Hij ons geleerd heeft. Een week geleden was het Pinksterfeest. We vierden toen dat de Heilige Geest is gekomen naar de discipelen om hen te helpen en bij hen te blijven. We hebben toen ook gehoord dat er meer dan 3000 mensen waren die zich lieten dopen. Die mensen wilden allemaal graag bij de Here Jezus horen. Dat kwam natuurlijk door de Heilige Geest! Straks horen we in het bijbelverhaal dat er daarna steeds meer christenen bij kwamen. En dat ze iedere dag samen kwamen, alles met elkaar deelden en samen aten. Het leek wel één grote familie! Want met onze vader en moeder, broertjes, of zusjes zijn we ook iedere dag samen, delen we samen en eten we samen. Straks gaat de dominee hier ook over vertellen.

Nu zou dat eigenlijk nog zo moeten gaan. De Here Jezus zou graag willen dat wij nu net zo leven als de eerste christenen toen. Dus ook delen met elkaar, elkaar meer helpen en meer met z’n allen bij elkaar komen om te bidden en te zingen. Maar ook eten met elkaar kan heel gezellig zijn. Weten jullie wel, net als met het startweekend dan doen we dat ook!

Maar eerst vragen we of de dominee met ons wil danken voor de familie waar we bij mogen horen en daarna zingen we lied 422 uit de Evangelische Liedbundel: "Als je geen liefde hebt voor elkaar".

Als je geen liefde hebt voor elkaar

1. Als je geen liefde hebt voor elkaar,

vallen de dromen in duigen.

Dromen van vrede worden niet waar,

kwaad is niet om te buigen.

 

Refrein:

Als je geen liefde hebt voor elkaar

leef je buiten Gods gloria.

Als je geen liefde hebt voor elkaar

leef je buiten Gods gloria.

 

2. Als je geen antwoord geeft op verdriet,

zullen de tranen niet drogen.

Als je het leed in de wereld niet ziet,

worden Gods woorden verbogen.

Refrein

 

3. Als je geen oog hebt voor het gemis,

als je geen brood weet te delen,

denk dan aan Jezus die brood en die vis

uit liefde deelde met velen.

Refrein

 

4. Als je geen liefde hebt voor elkaar,

is er geen hoop meer op zegen.

Kinderen, maak de liefde toch waar;

schrijf het op alle wegen:
Refrein

 

(JV) 

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties