Job van Stoffelen
zondag 12 juni 2011

De uitstorting van de Heilige Geest

Vandaag is het 1e Pinksterdag. Een hele speciale dag in hetjaar, daar vertel ik straks meer over. Maar eerst wil ik jullie vertellen datwe vandaag een heel waardevol cadeau mogen krijgen.

Cadeautjes krijgen vind ik altijd heel erg leuk. Als jejarig bent krijg je meestal cadeautjes en wanneer nog meer? Ja, voor je rapportof zwemdiploma (of voor...).  Je krijgtiets van iemand en je mag het dan houden. Vandaag krijgen we allemaal eencadeau van de Here God. En niet omdat we jarig zijn of omdat we een zwemdiplomahebben gehaald, Nee. God geeft ons een cadeau omdat Hij heel veel van onshoudt.

Dan heb ik nog andere vraag. Denken jullie wel eens: Was Jezus nog maar hier op aarde? Dan konden we hem misschien wel zien of ontmoetenofzo. Het zou misschien makkelijker zijn om te geloven. Of toch niet? Jezus konmaar op één plek tegelijk zijn. Hij leefde in Israël en kon dan niet ook inandere landen zijn. En omdat tv en internet nog niet bestonden konden mensen inandere landen Jezus ook niet zien.

Het verhaal van Pinsteren vertelt ons hoe de apostelenvervuld werden door de Heilige Geest, daar gaan we het straks over hebbentijdens de nevendienst. Door de Heilge Geest mag  en kan ieder mens op de hele wereld God lerenkennen.God wilt in ons hartje wonen. Als dat geen waardevol cadeau is?

Ik ga de dominee vragen of hij met ons wilt bidden en daarnazingen we uit de El nummer 425, Dit is de dag die de Heer ons geeft.

Dit is de dag

Dit is de dag, dit is de dag.
Die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij, wees daarom blij.
En zingt verheugd, en zingt verheugd.
Dit is de dag die de Heer ons geeft.
Wees daarom blij en zingt verheugd.
Dit is de dag, dit is de dag.
Die de Heer ons geeft.

(PS)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties