Job van Stoffelen
zondag 27 februari 2011

Ruby en PvA

Hallo, wat fijn dat jullie er allemaal weer zijn! De meeste van jullie heb ik pas nog gezien in een andere kerk hier in het dorp. Zoals de meeste van jullie weten heb ik weer een heleboel meegemaakt met de mensen van Pernis voor Afrika, dus we hebben zeker niet stil gezeten de afgelopen tijd!

Vandaag gaat het op de zondagsschool over iets dat heel verdrietig maar ook goed tegelijk kan zijn. Saul en een aantal van zijn zonen zijn dood, ook Davids vriend Jonathan. Daarover is David heel heel verdrietig, maar nu wordt hij de nieuwe koning... veel meer een koning zoals God dat wil. Dat is dan wel weer goede en een fijne gebeurtenis.

Toen ik uit Rwanda kwam moest ik vluchten voor de oorlog die daar was, dat was heel verdrietig. Maar nu woon ik hier bij jullie en heb ik hier veel nieuwe vriendjes gemaakt en halen we hier veel geld op voor het weeshuis en de vmbo-school in Rwanda. Waardoor het een klein beetje beter wordt in Rwanda. Kinderen kunnen een vak te leren kans en hebben zo kans op een betere toekomst. Zo kan iets dat heel verdrietig begon toch ook een goed en leuk worden.

De afgelopen tijd is er weer heel wat geld bijgekomen. Er zijn kerstkaarten rondgebracht, er was een collecte in de dienst, we hebben wat giften gekregen en er is in de gereformeerde kerk een extra collecte geweest. Hiermee is een heeeeeeeeeleboel geld opgehaald. Enig idee hoeveel al? Het is al een totaalbedrag van 17.000 euro!!!

Van de week is er al een heel stuk ingevlochten, maar het mag nog hoger. Willen jullie mij straks na de dienst helpen met het vlechten van de muren? Iedereen die dat leuk vind mag na de dienst en de Zegen komen. Als het Amen geweest is, mag je dan naar voren komen. Wel oppassen voor alle grote mensen – dat je ze niet omver loopt.

Het streefbedrag is 20.000 euro, dus we zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet helemaal!

Fijn dat jullie me hebben willen helpen! Zodra er weer wat is gebeurd, kom ik hier weer snel wat vertellen!

Hoger dan de blauwe luchten

1. Hoger dan de blauwe luchten
    en de sterretjes van goud
    woont de Vader in de hemel
    die van alle kind’ren houdt.

2. Ook voor zieke kind’ren zorgt Hij,
    kent hun tranen en hun pijn,
    ja, voor groten en voor kleinen 
    wil de Heer een helper zijn.

3.  Daarom vragen wij eerbiedig,
     vouwen onze handjes saam:
     Heer die altijd naar ons luistert,
     neem nu ons gebedje aan.
     Amen. 

(AL)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties