Job van Stoffelen
zondag 14 augustus 2011

Uitzegendienst

Hallo allemaal,

Ik ben zo blij hé, dat ik weer thuis ben en jullie allemaal zie. Hebben jullie ook een fijne vakantie gehad? Ruby en ik wel. Ruby had het er zo naar haar zin, zij komt over 10 dagen weer naar huis en als zij weer hier is gaan we van alles vertellen over onze avonturen in Rwanda.

Toch ben ik ook een heel klein beetje verdrietig vandaag. Weten jullie waarom? Vandaag is de uitzegendienst van Lianne en Kees-Jan, want zij gaan samen met hun jongens naar... Ja, naar Engeland. Weten jullie eigenlijk wat ze daar gaan doen? Beetje vakantie vieren, of ehh een beetje de beest uithangen? Ik denk van niet. Maar kan iemand me vertellen wat ze dan wel gaan doen?

Ze gaan daar mensen en vooral kinderen vertellen over de Here God. Eerst gaan ze leren hoe ze dat moeten doen, dus eigenlijk moeten ze naar school zeg maar en dan gaan ze op scholen en in buurtgebouwen met leuke kinderprogramma's vertellen van het werk van de Heer en wie de Here God nu eigenlijk is.

En toen ik net terug was van mijn vakantie werd mij gevraagd of ik nog iets wilde zeggen. Tja, dat vond ik een beetje een rare vraag, want ik zeg toch elke zondag iets? Maar het was dus de bedoeling dat ik iets tegen Lianne en Kees-Jan zou zeggen. Iets wat hen zou kunnen steunen alse in Engeland zijn. Weten jullie wat ik toen gedaan heb? Ik heb mijn Bijbeltje gepakt en ben gaan lezen. En ik las 2 Timotheüs 4: 1-5. Dat is een brief van Paulus waarin hij schrijft dat Timotheüs over God moet vertellen aan iedereen die het maar horen wel, want er komt een tijd dat mensen niet meer willen luisteren. En toen dacht ik hoe zit dat dan bij ons nu, in deze tijd? Helaas moeten we bekennen dat het niet veel anders is dan toen, mensen willen niet meer over de Here God horen, want anders zou de kerk elke zondag wel helemaal vol zitten. Toch?

Misschiend at ik jullie nog iets mag vragen, wat ook een beetje met dat bijbelgedeelte te maken heeft. Praten jullie wel eens over je geloof met je ouders of vrienden? Dat is fijn hé en ook goed want van elkaar kun je heel veel leren. Maar praat je ook wel eens over je geloof met mensen die niet geloven? Mensen vinden je misschien wel raar of ze luisteren wel naar je, maar denken er anders over of weten het zelf allemaal veel beter.

En toch zegt Paulus in die brief dat we dat eigenlijk wel moeten doen. We moeten wel blijven vertellen over de Here God. Want we moeten iedereen laten weten dat Jezus de Redder is en dat Hij altijd voor ons zal zorgen.

Daarom hoop en bid ik elke dag dat Lianne en Kees-Jan zich net zo gesteund weten door de brief van Paulus als Timotheüs toen en dat zij een mooie, leerzame en vruchtbare tijd mogen hebben in Engeland, wetend dat het kleine dorpje Pernis, achter hen staat. Maar bovenal dat ze kracht, bescherming, geloof en liefde mogen voelen van onze Vader die altijd bij hen en ons is.

Zo, dat was misschien wel mijn langste praatje ooit, dus misschien is het nu wel verstandig om te vragen aan de dominee of hij met ons wil bidden en dan zingen we met elkaar een mooi lied, ELB 435, "'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven".

'k heb Jezus nodig, heel mijn leven

1. ’k Heb Jezus nodig, heel mijn leven.
    ’k Heb Jezus nodig, dag aan dag,
    in m’n handel, in m’n wandel,
    in m’n slapen en ontwaken,
    ’k heb Hem nodig, dag aan dag.

2. ’Wil Jezus volgen, heel mijn leven,
    ’Wil Jezus volgen, dag aan dag,
    in m’n handel, in m’n wandel,
    in m’n slapen en ontwaken,
    ’k heb Hem nodig, dag aan dag.

(PS)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties