Job van Stoffelen
zondag 21 augustus 2011

Nehemia naar Jeruzalem gezonden

Goedemorgen allemaal! Fijn dat jullie er zijn! Het is vandaag weer een bijzondere en feestelijke dienst, hè? Want Stefano wordt straks gedoopt, dat is het broertje van Milan. Jullie mogen daar ook bij zijn en daarom komen we straks wat eerder terug van de nevendienst.

Maar eerst wil ik jullie eens wat vragen. Wie heeft er wel eens gescoord, bijvoorbeeld met voetbal, korfbal of basketbal? Dat geeft een goed gevoel, hè? Zo, die was raak, denk je dan! Een punt voor ons! Het lukt jammer genoeg niet altijd, maar als het lukt is het ook goed raak!

Weten jullie dat je ook op een andere manier kunt scoren? Bijvoorbeeld een goed antwoord in de klas, maar ook als je iets vriendelijks zegt tegen iemand anders. Die ander is daar dan blij mee. Raak dus!

Het bijbelverhaal van vandaag gaat over Nehemia. Nehemia woont niet in Israël. Hij krijgt bezoek van zijn broer. En die vertelt Nehemia iets, waardoor Nehemia erg geraakt wordt. Zijn broer vertelt hem namelijk dat het slecht gaat met de mensen die nog in Israël wonen. De muren die om de stad Jeruzalem stonden zijn afgebroken en de poorten zijn in brand gestoken. Nehemia schrikt er erg van en wordt er heel verdrietig van. En weten jullie wat Nehemia dan gaat doen?

Hij gaat bidden voor zijn land. En dan gaat God Nehemia helpen om zijn land te helpen. Hoe, dat horen jullie straks in het verhaal in de nevendienst. Wij kunnen ook wel eens geraakt worden door iets. Bijvoorbeeld door beelden op televisie. We zien nu vaak op televisie dat de mensen in Afrika zo’n honger hebben. Daar kun je verdrietig van worden en je moet er steeds aan blijven denken. Soms wil je dan zelf ook iets doen. Je kunt dan bidden voor die mensen en ook kun je geld geven. Zo probeer je anderen te helpen. Net als Nehemia deed! God vraagt dat ook van ons. Hij vindt het heel fijn als wij geraakt worden door verdrietige, maar ook door mooie dingen die anderen meemaken. En dat wij dan in actie komen!

We gaan vragen aan de dominee of hij met ons wil bidden. En daarna gaan we uit de Evangelische Liedbundel een lied zingen en dat is lied 454: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht.

Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht.

Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht.
Dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht.
En Hij wenst, dat ieder tot zijn ere schijnt.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

Jezus zegt, dat Hij ieders kaarsje ziet.
Of het helder licht geeft, of ook bijna niet.
Hij ziet uit de hemel, of wij lichtjes zijn.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

Jezus zegt ons ook, dat 't zo donker is,
overal op aarde zonde en droevenis.
Laat ons dan in 't duister held're lichtjes zijn.
Gij in uw klein hoekje en ik in 't mijn.

(JV)

Plaats een reactie:

* - verplicht veld

*
*

Reacties:

Geen reacties